Dla koszykarzy !!! .. Poniżej przedstawie Plan treningowy dla koszykarzy który poprawi waszą : szybkość ,wytrzymałość ,skoczność , siłe i dribling ... Postanowiłem ułożyc plan treningowy dla osób które już w jakiś sposób " pokochały ten sport" że tak powiem i chcą poprawić swoje umiejętności!!! Na internecie znajdziecie większość podobnych [...]
[...] Kiedy węglowodany są zredukowane w diecie do minimum, organizm spala mieszankę kwasów tłuszczowych i aminokwasów w celu uzyskania energii, tak więc zapotrzebowanie na proteiny dramatycznie wzrasta. Wzrastająca proporcja kalorii z białka będzie dostarczać organizmowi aminokwasów, które mogą być zużyte jako paliwo (wspólnie z ketonami), a [...]
[...] dietetykiem, pod warunkiem, że objawy alergii nie zagrażają jej życiu czy zdrowiu. Kozie mleko stanowi cenne źródło białka i wapnia. Czym jest gluten? Gluten jest grupą protein w zbożach zwłaszcza w pszenicy. Pszenica jest blisko związana z innymi zbożami takimi jak żyto, jęczmień i owies gdyż te ziarna także zawierają gluten. Gluten to [...]
[...] by six 1-min sprints at ∼ 125% VO2max with 1 min rest intervals. In the 12 hr after the exercise each subject consumed - 3000 kcal (65:20:15 % carbohydrate, fat and protein). All of the carbohydrate (CHO) consumed was derived from one of four solutions: 1) glucose, 2) maltodextrin (glucose polymer), 3) waxy starch (100 % amylopectin), or [...]
[...] białek zwierzęcych i roślinnych, ponieważ białka te uzupełniają się wzajemnie tworząc mieszaninę o wyższym BV oraz zapewniają organizmowi stałe i długotrwałe dostarczenie protein w ciągu doby. Połączenie białek o niskim BV z białkami o wysokim BV zapewnia skuteczny wzrost mięśni przy minimalnym przyroście tkanki tłuszczowej i wzroście [...]
[...] TUT - Time Under Tension -> czas napięcia mięśni w trakcie trwania jednego powtórzenia. Muscle time under tension during resistance exercise stimulates differential muscle protein sub-fractional synthetic responses in men. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22106173 We aimed to determine if the time that muscle is under loaded tension during [...]
/ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/8961a0f20b914df99c433104f8c0b5c3.jpg By tradycji stało się zadość dnia 1.04.2014 roku startuje tegoroczna edycja konkursu Przemiana Sylwetki pod patronatem naszego sponsora Firmy ActivLab Przypominamy, ze jest to konkurs dla zaawansowanych, a kogo rozumiemy za zaawansowanego to wiedzą wszystkie dziewczyny prowadzące [...]
[...] 20 ml water) or placebo (50 ml water) 5 min before a meal composed of bread, cheese, turkey ham, orange juice, butter, and a cereal bar (566 kcal; 75 g carbohydrates, 26 g protein, 6 g fat). Before the meal, the subjects received a dose (8.9 ± 1 U) of Actrapid subcutaneously, which was assessed according to each patient's [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] Wiedza niezbędna: 1g białka = 4kcal 1g węglowodanów = 4kcal 1g tłuszczu = 9kcal Podaż białka – 2,1-2,4g (widełki: 0,1g) na kg masy ciała to dawka optymalna. Niższa podaż protein może sprawić, że organizm nie otrzyma wystarczającej ilości surowca – wyższa w najlepszym wypadku wpłynie tylko na uszczuplenie portfela (źródła protein są dosyć [...]
[...] 4. Wysiłek tlenowy (lipoliza) - niska intensywność czas pracy powyżej 20 minut. źródło energii : wolne kwasy tłuszczowe Ludzkie ciało korzysta także z ciał ketonowych , protein ( aminokwasów ) oraz wewnątrzmięśniowych triglicerydów w pewnym stopniu oraz w określonych warunkach. Typową pracą dla treningów interwałowych jest wysiłek beztlenowy [...]
[...] taken of 1 RM squat and bench press strength, peak knee extension torque (using an isokinetic dynamometer), lean tissue mass (dual energy X-ray absorptiometry) and muscle protein degradation (urinary 3-methylhistidine by high performance liquid chromatography). Repeated measures ANOVA showed that strength, torque, lean tissue mass and [...]
Witam Wszyskich:) Starałem się zapoznać z wszyskimi działami na forum. Mam nadzieje że udało mi się przedstawić temat czytelnie - zależy mi na opiniach:) Mam kilka pytań i poprzebe przestawienia moich planów, dlatego zakładam temat-Przechodze do rzeczy: Niestety nie wiem w jakim dziale powinien znajdować się post ponieważ łączy 3 działy:) [...]
[...] miesięczniki, rady kolegów i instruktorów korygują swój sposób odżywiania, kierując się kalorycznością pokarmów oraz - bardzo często - uzupełniając dietę drogimi preparatami proteinowymi lub węglowodanowymi suplementami i sterydami. Pragnąc zgłębić ten temat pierwsze kroki skierowałam do Instytutu Higieny Akademii Wychowania Fizycznego w [...]
[...] wszystkie produkty mleczne. Zalecenie to jest na pierwszy rzut oka kontrowersyjne, bowiem w okresie diety przedstartowej zwykło się przede wszystkim używać koncentratów proteinowych, z których 99% produkowanych jest w oparciu o mleko! Zawierają one jednak zbyt duże ilości wapnia ( bywa, że trudno przyswajalnego ) oraz potasu. 2. Prawie [...]
Witam wszystkich. Na wstępie dziękuję firmie KAIZEN za możliwość przetestowania suplementów opatrzonych ich znakiem, członkom KAIZEN TEAM, tj. znanym Wam wszystkim dobrze - Rafałowi Borysiukowi i Jackowi Rzesiowskiemu, za pomoc przy planach dietetycznych, treningowych i suplementacyjnych, oraz sprawowanie pieczy nade mną. Wypada podziękować [...]
[...] 4. Wysiłek tlenowy (lipoliza) - niska intensywność czas pracy powyżej 20 minut. źródło energii : wolne kwasy tłuszczowe Ludzkie ciało korzysta także z ciał ketonowych , protein ( aminokwasów ) oraz wewnątrzmięśniowych triglicerydów w pewnym stopniu oraz w określonych warunkach. Typową pracą dla treningów interwałowych jest wysiłek beztlenowy [...]
Witam Zamieszczam Liste Kodów Kreskowych Opakowań Olimpa i Biogenixa I Prosze o niewpisywanie sie w tym temacie, jedynie ci którzy posiadają inne kody których tu nie bedzie. Więc Ograniczcie Spam do Minimum i wtedy sukcesywnie uzupełnimy wszystkie produkty OK DODAJCIE JAKIES KTORYCH TU NIE MA Lista: ......OLIMP BIAŁKA Olimp System Protein 80 750 [...]
[...] monocytów (MCP-1), czynnika stymulującego kolonie makrofagów (MCSF) i molekuł adhezyjnych. Śródbłonek staje się przepuszczalny zarówno dla zoksydowanego i wolnego LDL (lipoproteiny o małej gęstości), jak i dla przyciąganych leukocytów, co wzmaga stres oksydacyjny. Leukocyty w ścianie naczynia (makrofagi) pochłaniają zmodyfikowane LDL-e, [...]
[...] kostki domina, które niczym wiązaniami peptydowymi muszą się zgadzać łączącymi je liczbami. Jedynie dwadzieścia dwa aminokwasy mają zdolność do tworzenia białek, czyli protein, dlatego też nazywamy je aminokwasami proteogennymi. Naturalnie biochemia zna znacznie większą liczbę aminokwasów, jednak nie są to aminokwasy budulcowe. Spełniają [...]